středa 25. listopadu 2009

Inglourious Basterds

Začnu od začátku. Nejsem nijak zvlášť velký fanoušek Tarantinových filmů. Ale ani proti němu nic nemám. Myslím si o něm, že je lepší scénárista než režisér, ale i jako režisér většinou docela ujde.

Ale přesto všechno, Inglourious Basterds jsou špatným filmem. Ačkoliv trailery slibovaly něco jiného, je to spíš konverzační film postavený na hláškách. No, proč ne? Hláškové filmy jsou super, Tarantino je docela umí. Ale v Inglourious Basterds to nefunguje. Nuda, hláška, nuda, hláška, nuda, nuda, hláška, hláška. Asi takhle nějak. Ještěže alespoň ty hlášky většinou stojí za to. Ale aby to stálo jen na nich, to je málo. Hudba super, herci většinou taky. Popkulturní odkazy divákovi přístupnější. (Palec nahoru za Vinnetoua, ačkoliv pro amerického diváka tento odkaz nejspíš patří mezi ty méně uchopitelné)

Přiznám se, že bych byl raději, kdyby tento scénář realizoval Guy Ritchie (vím, že je to utopické), ale věřím, že by ten film odsýpal mnohem líp, protože tempo, to je to, co mu chybí nejvíc... A když film nemá tempo, to je prostě špatné. 45%

Žádné komentáře:

Okomentovat