sobota 5. září 2009

Kdo je Andy Darcia?

Za svůj život jsem na internetu používal tolik různých identit, že už ani sám nedovedu spočítat, kolik že jich vlastně bylo. Ale na tom zase až tak moc nezáleží. Na čem možná záleží je to, že tohle je další z nich. A byl bych rád, kdyby mi nějakou dobu vydržela, a proto jsem nad ní přemýšlel docela dlouhou dobu.
Rozhodl jsem se podepisovat jako Andy Darcia. Není to samozřejmě jen tak bezúčelně, právě naopak, snažil jsem se do tohoto svého nového já vložit co nejvíc ze sebe samotného, snažil jsem se, aby to o mně něco vypovědělo. Propašoval jsem si tam nějaké popkulturní odkazy.
Andy je, kromě jiného, odkaz na Andyho z The Weeds. Výborný týpek z výborného seriálu. I Darcia je odkazem na seriálovou postavu. Darcia III. je skvělý záporák ze seriálu Wolf's Rain. Je v něm vykreslen jako naprosto záporná postava, která však většinu zla působí doufajíc, že se mu podaří oživit svou lásku. Darcia je též tak trochu odkazem i na pana Darcyho z Pride And Prejudice Jane Austenové, jehož charakterové kvality mi též imponují.
Jak už sami možná tušíte, moje nová identita částečně reprezentuje mě, jaký jsem a částečně mě, jakým bych chtěl být. Myslím, že tak je to správně.

Žádné komentáře:

Okomentovat